Thursday, November 1, 2012

Приятели: "Аурелион" - проект за филмов минисериал. Подкрепете, ако искате! "Aurelion: Eternal Balance" - Indiegogo


http://www.indiegogo.com/aurelionseries

Web series based on a new age sci-fi/fantasy novel written by a team of young authors

* Редакция няколко часа след публикацията - добавено едно тяхно клипче и коментар за гледаемостта.

Подкрепете ги, ако искате. Досега са събрали 588 долара, искат да съберат 16000, остават им 4 дни...



Този клип най ме впечатли между 3:19 и 3:39, VFX-сцената с дракона - браво на цифровия артист! (Кадърът отпред не ми хареса, има неправила светлина). (Виж бележка за гледаемостта под линия)*

Сладури са! Не съм чел романите им, само съм чувал за тях от самото начало и първите им книги, които предполагам са интересни и добре написани. Децата сигурно са много талантливи.

Само малко ме разсмяха с английския от посланието на сайта... Около двама души се стараеха, останалите... :Х

Не искам да ги обидя, сладури са и им пожелавам успех - евала за организацията, евала на ръководителката им, евала особено на техническия пич, но това не ми пречи да им критикувам английския - говорят като в пародия или като някои известни български актьори. :Х На тяхно място щях просто да говоря на български и да сложа субтитри, по-добър вкус и по-добре ще звучи от лош английски.

Говорете си на български, сложете субтитри на английски...

В интерес на истината американците май не им дреме много кой с какъв акцент говори, те са свикнали, обаче според мен щеше да е къде по-правилно за тези сладури да си говорят на български и да сложат субтитри, щеше да е и по-интересно на чужденците.

И с това монотонно четене на репликите и мърдане на зениците по "аутокюто" - повечето от тях не ги виждам като актьори с реплики, особено пък ако е на английски.

Успех на "Аурелион"!
Тук една критична вметка към всички "интелектуалци", а също и някои актьори, и към псевдоинтелектуалчета, които съдят моя идол Стоичков :), за това колко бил прост, 'щото 'къв английски говорил. Има един друг голям български футболист - Бербатов, - който е даван за сравнение, че имал "перфектен английски". Чух го веднъж и щях да падна, какво му е перфектното, класически български акцент (Напр. http://www.youtube.com/watch?v=bfhyj_YAA4M). Но и той е футболист, не е "учител", като имаме предвид как говорят някои треньори като Арсен Венгер - добре е.

Ако дадена личност обаче е творец или минава за интелектуалец (и е някакъв "псевдо ВИП, в контекста на едно актуално "ВИП" шоу), селски "първенец", псевдо елит (просто богата надувка) и се има за н'ам какъв, а говори сякаш никога не е чувал английски - няма извинение за такъв "английски", смешно си е.

И тази ми критика е особено към български иначе високо в йерархията актьори, които съм чувал да говорят английски като дървари. Може и да е било заради спецификата на филма - надали. Е те тва е за смях и подигравки, уважаеми читатели.

Още една вметка: Моят герой Стоичко Христов, вдъхновен от част от чертите на Христо Стоичков - ще уточня за тези които биха го изтълкували погрешно и нямат никаква представа нито от живота и от качествата на Стоичков, нито схващат посланията, които им се пращат (като един нахален спамър в блога ми преди време...

Моят герой ВЕЛИЧАЕ качествата на Стоичков и личността му и е в негова чест, с чувство за хумор, и сериозно. Моят герой утвърждава мъжкарството му и истините, които казва. Стоичко Христов е положителен герой, всеки който го разбира като отрицателен, нещо не е доразбрал, подобно на надутите псевдоинтелектуалци, които плюят по Христо Стоичков, защото е повече от тях и казва истината в очите, а не е лицемер като тях.

Жалко че не мога да реализирам "Стоичко Христов 5 - Враговете на футбола", който измислих веднага след 4 и щеше да е много по-сложен и многопластов. Надявам се някога да успея.

Хайде успех и на Стоичков и на неговия филм! :)

...

* Гледаемостта е в съзвучие с една статия, която пуснах в изследователския блог (на англ.) през юли. Клипът е на 2 пълни години, добър е за такъв жанр, навярно без бюджет и направен от деца и младежи, освен това са издали книги и би трябвало да са известни - а имат само 1764 гледания и 15 харесвания. В този сегмент явно няма интерес, няма търсене, няма и разпространение. Каквото дадат по Б, В, Г и ДТВ-то, то е известно, за другото хората не си правят труда да научат. Освен ако не е някоя компилация с простотии и пребивания. :) Те са известни.

No comments:

Post a Comment