Tuesday, October 5, 2010

Twenkid FX: Chroma Key Compositing Test | Тест със зелен екран







Ефектът е прототип от началото на септември, предстои да се усъвършенства. Тук светлината не е достатъчно равномерна за сегашните му възможноститму да се адаптира и самонастройва в местата с плътно черно (вижте косата). 


Модел: Калоян
Оператори и осветление: Тош и Васил Кръстев
"Студийно" помещение: Ангел
Монтаж: Тош

5 comments:

  1. HAHA nice job, I see u critisize your work, that is fantastic ;) ... keep it till u deep it ;) !!!

    ReplyDelete
  2. Имам един въпрос към теб. Защо откриваш топлата вода, при положение, че десетки екипи преди теб за последните 20 години са я открили с този тип софтуери за видео обработка?

    ReplyDelete
  3. Една от причините е, защото мога и съм много бърз, съответно мисля че мога да настигна тия екипи - яко е да си имаш свой такъв софтуер, не се занимавам от вчера с компютърна графика и обработка на изображения (и в това не съм "аматьор", така съм спечелил пари за първата си камера всъщност). Друга - защото в началото изглежда, че "откриваш топлата вода" (която ти също си я откривал отдавна), но това е необходимо за да можеш след това да градиш оригинални идеи и ефекти (бъди сигурен че имам такива), за които и After Effects трудно ще ти свърши работа. Както виждаш от снимките, "зеленяит" екран не е въобще равномерен както искат от "професионалните" програми. Друга причина - в момента не ми се намират 2-3 хиляди долара за After Effects, за който не съм сигурен че ще ми свърши всичката работа предвид специфичните ефекти, които искам да правя и че искам да могат да бъдат максимално автоматични и интелигентни, не разполагам с екип аниматори, които ръчно да щракат селекции и пр., системата трябва да е по-умна и с нея да се работи много бързо.

    ReplyDelete
  4. Нека бъдем точни. Грийна е неравномерен, но това не е от съществено значение, ако обекта отпред е ясно отличим, а той е. Черна прибрана коса, черна тениска... Перфектни ръбове, които не изискват фона да е абсолютно едноцветен.

    Щом смяташ така, това е добре. Аз също не използвам After Effects, не знам защо отново го споменаваш, но и ако ще правя нещо, задълбавам в едно, а не в сто неща. Хем хабиш енергия за видео креатурата, хем за видео обработката чисто мотнажно и двете неща взаимно си пречат да станеш наистина спец в едното. Но ако се смяташ за толкова добре мултифункционално развит, ок.

    ReplyDelete
  5. Споменавам го, защото за нещата които аз искам да снимам ми трябват сериозни ефекти, освен това ми трябва бързо монтиране. В "Подарък", който е супер фентъзи, може да се наложи да пробвам да измисля прост motion capture/performance capture.

    Многофункционалността ми е повече от очевидна, и съм повече от спец и в други сложни неща, за които тук не става дума, не е необходимо да правиш само едно нещо, за да си добър в това което правиш, стига да мислиш достатъчно бързо.

    ReplyDelete