Wednesday, October 12, 2011

Търся вокалисти и инструменталисти за да основем група... | Rock Musicians Wanted - Singers and Instrumentalists for creating a Rock/Metal Band

Търся си вокалист и/или вокалистка или инструментлист/ки, за да основем рок група и да забиваме заедно! Първоначално за "неангажираща връзка" - да пробваме да творим музика заедно.

- Вокалист/ка е най-критичното. Колкото по-добре може да пее - по-добре... :) Няма ограничение и в бройката, засега групата ще е в процес на сформиране и експериментиране. Харесвам и свиря (без вокали) различни стилове и музиката която искам да правя в състав ще е разнообразна, в момента бих казал например: блус, рокендрол, рок и поп-рок (Roxette, Hanson), хард-рок (Rainbow, Deep Purple, Axel Rudi Pell, ранните Deff Lepard), до разни видове хеви метъл - от Black Sabath нататък; траш (ранните албуми на Metallica; Megadeth, Slayer), прогресив; неокласика (Rising Force/Yngwie; Ritchie Blackmore, Tony Macalpine); пънк, гръндж (Nirvana), психаделик; индъстриъл - електронно с рок; експерименти, смесване на стилове; и особено "джаз" - горните стилове в импровизация, "джем сесии". И акустични неща. Въобще - всякакви неща ми се свирят...

- Първоначално вероятно групата ни ще е "студийна" и/или "виртуална" (ще правим демо записи в репетиционни и по домовете). Част от инструментите ще са на запис, може да се наложи да ги записваме на различни места и после да ги смесвам, докато се уреди всичко, и вероятно ще се налага да свирим с частичен "синбек", записан от самите нас.

- Ако не намеря вокалист в скоро време, ще се наложи аз да се пробвам да пея :X, това не е най-силната ми страна в музиката. Това вероятно ще ме принуди да си направя софтуерен пеещ синтезатор/модулатор на гласа, което ще е интересно, но малко ме мързи :X :), а е крайно време да започна да записвам демота на авторски парчета/кавъри с глас, не само инструментални...

Въобще, "твърде съм талантлив, за да си свиря сам", ако перефразим "Чувал Чувал", което дефакто са си моите любимци "Контрол", без Кольо Гилъна. :)

It's time to ROCK the World!

Така че... Другари и другарки, търсят се кандидати и кандидатки, пишете ми. Моля предайте нататък, ако познавате някой, който може да се интересуват.


Новини (към 19/12/2011): Засега има две вокалистки и един приятел, който е готов да помогне с техника за качествен звукозапис, но още не сме имали много възможност да работим заедно и да запишем неща. Едно демо - Rocker!, което записах междувременно с подръчни средства и с тона на новата ми 18-годишна китара. :)

No comments:

Post a Comment