Wednesday, December 30, 2009

Равносметка за 2009 г.

Twenkid Studio 2009

Продукции

Много, малки. Не можах да завърша голямата фентъзи продукция "Подарък", но довърших сюрреалистичната експериментална комедия "Сватбата", най-дългото ми филмче до момента - 19 минути, в което съм автор на голяма част от музиката, а друга - изпълнявам.
За съжаление не успяхме да се съберем с наличния скромен актьорски състав да направим нещо динамично в което непосредствено взаимодействаме, освен няколко скеча със Стоян. Но това предстои.

Пуснах малко музика - "жици", Юнски жици и Юнска тъга, но трябва да се упражнявам повече. Направих една пробна анимация на 18 кад/сек.

Актьорски Дебюти

Стоян Стоянов, Баба Костадинка и Ангел Янев + Никола Вълчанов и Иванка Николова (но те от арихв). За тази година очаквам много повече нови участници.


Реклама

Аз и Стоян, понякога и Ангел Грънчаров пуска линкове. За съжаленеи обаче вирусно разпространение засега не се получава, може би освен за "Петранка", където за няколко дни се стигна до близо 1000 гледания.

Имаме нужда от активна подкрепа от поддръжниците на студиото, но засега не става.

Отзиви

На двата полюса. Спирали са ме непознати да ме поздравят за клиповете, които правя със Стоян; баба Костадинка е разбрала за ТВ излъчване от свои познати, много хора ни се радват, понякога ме поздравяват насърчават и професионалисти; но има и тъпаци , които остро ни критикуват.

Опит в други медии

"Лаборатория за слава" - Famelab беше много важно събитие, имах актьорска изява пред почти пълен Театър София - "Моята история в ИИ". Работих малко като сценарист в БНТ, направих едно интересно предаване за фотография, но бюджетът беше много нисък и се оттеглих. Сега се пробвам като журналист в издания за наука.

Изяви по телевизията и др.

По научно-шоу поводи - няколко пъти покрай Famelab, интервюираха ни за едно младежко предаване "13+". Бях гост и в "Нощни птици" с Джими Уелс от Уикипедия, във връзка с научните ми занимания обаче. "Петранка" е била излъчена по ПОТВ.

Статистика


Youtube

Най-гледано видео - вариация на темата на The Terminator, 5869 от 2008... Нищо особено, след 3 дни свирене на синтезатор, но името на клипа си каза думата.

Най-гледан трейлър - #1 на "Сватбата", от 3/2009 - 1158.
("Шофьорът на москвич" 8/2008 - 1285)
Най-гледан документален - "Зад кулисите на БНТ Пловдив" от 2/2009 - 1175.
Най-гледан игрално-документален "Петранка" от 7/2009 - 653.
Най-гледан скеч - Български полицай и Американски рапър - 506.

Oт всички видеосайтове

Най-успешен филм - Петранка, с ~ 2230 гледания. Бил е излъчен и по "ПОТВ", и за излъчването баба ми е научила от двама нейни познати, които са я гледали. :)

Другите неща са гледани от по няколкостотин до ~1500 пъти.

Фенклуб във фейсбук - 73 члена.

Купих си готина камера в края на годината - Canon HV30, но с нея още не съм снимал филм.

...

Планове

- Много нови актьори, оператори, съдружници и съмишленици. (Не е лесно да си едновременно и актьор и оператор, а на мен все още често ми се налага да бъда, много ограничава...)

- Реализация на сериозни сценарии на късометражни и написване на завършени за пълнометражни. Реализация на рекламни клипове.

- Комикс и поредица кратки анимационни филмчета за софтуерната и хардуерната индустрия (написах сценарии на около 20 епизода още през август).


- Експерименталният фентъзи филм "Подарък", с оригинална музика, анимация и визуални спец. ефекти.

- Все по-сложни и по-добре направени филми.

- Популярност. Да стигнем поне 1000 - 2000 гледания на новите филми в първата седмица и поне 5000 до края на годината.

- Филми, заснети директно на английски, или дублирани.

- Да ни забележат повече професионалисти.

- Да завърша няколко романа/повести/нови разкази и да ги издам, евентуално да работя като сценарист някъде.

- Евентуално, участие на фестивали за късометражни, но това би дошло от самосебе си, това е на последно място.

Пожелайте ни успех....

2 comments:

  1. Дет' сЪ вика - Дъ билиф! Ит из вери импортант!

    ReplyDelete